Scenograf


Kontakt-billede

Jan de Neergaard her en lang karriere bag sig indenfor det scenografiske fag . Efter sin afgang fra Danmarks Designskole i 1980 har Jan stået for en lang række produktioner indenfor både TV, Teater, events og udstillinger.

Jan startede sin karriere som teatermaler både i København og Stockholm.

Scenografien startede han med debut på Ålborg teater i 83 senere Odense teater, Nørrebros teater, Fiolteatret og Folketeatret med en anden Sebastian produktion: Klokkeren fra Notre Dame.
Seneste produktioner en operaforestilling på Operaens, Takkelloftet og Grease i Tivolis Koncertsal.

I en længere periode var Jan de Neergaard tilsluttet Dr-TV-byen som fast freelancer. Desuden stod han for ombygningen af Københavns bymuseum samt en del andre udstillinger såsom Statens Kunstfond på Charlottenborg, om HC Andersens teater på den sorte Diamant. Et museum i Sorø: Hauchs Physiske Cabinet, og en Arkitekturbiennale i Venedig er det også blevet til.

Nogle af de seneste produktioner har været operaer og ofte i et regi, hvor musikskoler og balletskolerne har været involveret, co produktioner som også har inddraget skoler på produktionssiden. Her især Hans og Grete af Humperdinck på Operaen i Bergen og Askepot af Peter Maxwell Davies i Herning Kongrescenter. Næste produktion bliver Sofokles: Electra på Nationalscenen i Thorshavn.

Jan elsker allermest det øjeblik, hvor scenografien begynder at svare tilbage-!! Altså derinde fra mørket, hvor lyset leder det scenografiske billede frem.